banen Ontwerp

UX designer Amsterdam

 

Laten we elk van deze banen in meer detail bekijken:

UI Ontwerp

Het doel van een UX designer is te voldoen aan de behoeften van de gebruiker via het medium van een website, zodanig dat de gebruiker haar sympathieën of antipathieën aanspreekt en verder gaat. De website moet gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te gebruiken zijn. De meeste gebruikers van het internet gebruiken hun apparaten om toegang te krijgen tot websites, aangezien deze toepassing zeer efficiënt is in het verbinden met de gebruiker. Bij het maken van een gebruikersinterface moet verder rekening worden gehouden met een controller. Het ontwerp overlaten aan de ontwerper in plaats van aan de softwareprogrammeurs hoeft anders een stuk goedkoper te zijn; zeker als je het kunt doen met software als Adobe Photoshop.

Het is van vitaal belang die onderdelen te identificeren waarnaar de meeste vraag bestaat, zodat de marketingafdeling haar boodschap zo gunstig mogelijk kan richten, aangezien de gebruiker de volledige controle heeft. Dit zal uiteindelijk resulteren in het succes van uw bedrijf.

UX-ontwerpers

Er zijn een aantal “UI” ontwerpers, elk gespecialiseerd in een specifiek deel van de gebruikersinterface. In een notendop, een UX ontwerp is een groot aantal kleinere ervaringen, voor één of twee specifieke toepassingen.

Bijvoorbeeld, zelfs bij het ontwerpen van een “Over ons”-pagina voor een bedrijf, kunt u zich concentreren op en alleen de belangrijkste informatie wijzigen die het belangrijkst is voor de klant; alle andere pagina’s ongebruikt laten. Op het world wide web is er een proces van voortdurende verbetering. Bijna dagelijks komen er nieuwe toepassingen bij, waardoor het voor ontwerpers moeilijk is te voorspellen wat in de toekomst concurrent kan zijn. De touch screen interface en “Voorspellingen” zijn 3 van de gebieden waar ontwerpers moeite mee hebben om met ideeën te komen, omdat het veel tijd kost.

GUI Ontwerp

Het belangrijkste doel van een GUI designer is het ontwerpen/begeleiden van gebruikers over een computerscherm. Grafische kunstenaars ontwerpen logo’s, terwijl programmeurs de functionaliteiten van de site ontwikkelen. Het werk van zowel ontwerpers als programmeurs is om uit te vinden wat presteert en wat niet. Deze aanpak staat ook bekend als een geforceerde verbeteringsaanpak voor veel mensen. Zij kunnen gaandeweg veranderingen aanbrengen op basis van hun persoonlijke ervaringen.

Dit is de meest praktische benadering van het maken van een website, omdat ontwerpers meestal de experts zijn in de functionaliteit van de website; hun belangrijkste focus ligt op de gebruikers.

Ontwerpers van digitale ervaringen

Leave a Reply

Your email address will not be published.