IT-middelenbeheer

Ict systeembeheer

 

 

 

Financieel beheer – omvat kostenbeheersing, planning voor de budgetteringsbehoeften van de onderneming. Het vergemakkelijkt de voorspelling van inkomsten, kosten, balans en de cashflow van de onderneming.

Operationeel beheer – Processen in verband met de bedrijfsactiviteiten zoals inkoop, productie, marketing, HR, boekhouding, financiën en nutsvoorzieningen. Het is gericht op de efficiënte werking van het hele bedrijf, met inbegrip van alle afdelingen en alle andere bedrijfsactiviteiten.

In het tijdperk van concurrentie staan IT-bedrijven onder grote druk om kosteneffectieve, snelle en betrouwbare diensten te leveren. Meer en meer managers raken geïnteresseerd in het monitoren van de prestaties van de gehele ICT systeembeheer infrastructuur. Vroeger gebeurde dit vooral via de Use Case Methodologie, maar tegenwoordig kijken IT-managers naar de Return on Investment grafieken die door de IT-afdeling worden verstrekt om de status van het bedrijf te begrijpen.

De IT Infrastructuur Management (ITIM) module helpt IT managers om een momentopname te krijgen van de IT infrastructuur voor een geselecteerde tijdsperiode waarin de belangrijkste metrieken voor evaluatie worden vastgelegd. De IT IM module helpt IT managers om niet-geautomatiseerde processen te automatiseren en ervoor te zorgen dat de processen met betrekking tot de IT infrastructuur volgens best practices verlopen. Afgezien daarvan helpt de ITIM IT-managers ook bij het monitoren van de prestaties van de IT-infrastructuur.

Wat is IT Asset Management? IT Asset Management is de praktijk van het efficiënt en effectief inzetten van IT assets om de dagelijkse prestaties van de IT infrastructuur te verbeteren. In de loop van een decennium zijn er veel gevallen waarin organisaties hun IT-activa hebben verwaarloosd of hun IT-activa slecht hebben aangepast. De grootste uitdagingen waarmee de meeste organisaties worden geconfronteerd, hebben betrekking op het beheer van IT-middelen. De belangrijkste aanbevelingen worden door de IT-managers van de adviserende leden van het IT Infrastructure Management Forum gedaan aan IT-managers door middel van het ISO 9001-proces.

De belangrijkste aanbevelingen inzake vermogensbeheer uit het ISO 9001-proces omvatten:

– Bepalen van een IT Asset Management strategie.

– Aanpassen van activa aan de IT-infrastructuur.

– Toezicht op de werking van de IT-infrastructuur, installatie van de software

– Voorlichting aan eindgebruikers.

– “-Monitoring van het levenscyclusbeheer van activa.”

Belangrijkste voordelen bij het beheer van IT-middelen met IT Managed Services

Imanity biedt eindgebruikers een voorspelbaar serviceniveau en verlaagt tegelijkertijd de operationele kosten van de organisatie. Met IT assets die efficiënt worden beheerd, kunnen de organisaties een verbeterde ervaring leveren en tegelijkertijd kosteneffectief zijn. Verschillende organisaties wenden zich tot IT-adviesbureaus voor effectief IT asset management. Data governance, risico management, asset management en transitie, netwerk management, desktop management, beveiliging en compliance, asset ontwikkeling en ondersteuning zijn enkele van de basiscomponenten voor organisaties die managed services aanbieden. Het zorgt voor nauwkeurigheid, verantwoording en geeft besluitvormers een dieper inzicht in de asset lifecycle.

Leave a Reply

Your email address will not be published.