Een gids voor webdesigners

Duurzame webshop

 

Een website is een vorm van een elektronisch document dat de inhoud van een website bevat, georganiseerd om gebruikers te helpen interacteren. Deze vorm van document is vaak in de vorm van HTML (Hypertext Markup Language). Webdesigners zijn in principe verantwoordelijk voor de ontwikkeling van een webpagina en het onderhoud ervan. Zij plaatsen inhoud op de webpagina, ordenen de pagina’s en voegen de webpagina samen. In de meeste gevallen combineert een webdesigner deze dienst met andere diensten, zoals het ontwikkelen van de website die compatibel is met Internet Explorer, het ontwikkelen van scripts en codetalen om diverse problemen aan te pakken die gebruikers kunnen ondervinden bij het surfen op een dergelijke website (een potentiĆ«le gebruiker kan bijvoorbeeld niet in staat zijn door de inhoud van een duurzame webshop te navigeren), het ontwerpen van de gebruikersinterface en het geheel of gedeeltelijk schrijven van HTML.

Voor een meerderheid van de website-eigenaren is het proces van het maken van een functionele website door middel van web diensten even gemakkelijk en snel als het in dienst nemen van een web ontwerper. Het duurde minder dan een uur om de website te bouwen. Hieronder is een gids die het proces toont dat een Web Designer zal doorlopen tijdens het ontwerpen van een website:

1. Website Design Fact sheet: De eerste stap die Web designers moeten uitvoeren is het opstellen van een effectieve design fact sheet. Dit zal het doelpubliek bevatten, de boodschap die de website promoot en hoe lang het doelpubliek op de website zal blijven. De ontwerpfiche kan ook aangeven uit hoeveel pagina’s de website zal bestaan (de pagina’s die door het doelpubliek worden bezocht), de navigatie door de website en de ontwerpopmaak van elke pagina edites. Meer complexe informatie omvat de lay-out van de andere pagina’s in de website (met inbegrip van de kleur en de breedte van elke pagina).

2. Onderzoek: Nadat de factsheet is opgesteld, is het tijd om onderzoek te doen naar het doelpubliek, de wedstrijden, de vraag naar de website en de technologieƫn. Onderzoek van het doelpubliek zal ook volledige informatie opleveren over de boodschap die de website moet uitdragen en de stijl van de boodschap in het geval van het competitievoorstel. Vervolgens moet ervoor worden gezorgd dat de boodschap niet botst met die van de concurrentie. Onderzoek naar de concurrentie zal ook aantonen hoeveel websites met een bepaalde site concurreren en hoe het publiek naar de website zoekt.

3. Ontwerp: Een webdesigner zal nu met een ontwerp in HTML (Hypertext Markup Language) komen. De reden waarom een webdesigner HTML gebruikt voor het ontwerpen van het web is dat dit de programmeertaal is die gelinkte gebruikers in staat stelt om te interageren met de website. Over het algemeen probeert een webdesigner de zoeksessie tot een minimum te beperken en zich te richten op de gebruiker van de website.

4. Functionaliteit van de website: Wanneer een webdesigner klaar is met het ontwerpen van factsheet en onderzoek, zou hij nu verder gaan en de functionaliteit van de hele website beheren. De toegang ertoe en het analyseren van functies die kunnen worden verbeterd is een ander aspect dat een web designer moet overwegen. De enige manier om te begrijpen hoe gebruikers door de website zullen navigeren en wat de website biedt, kan worden bereikt door te weten welke functies en pagina’s het meest waarschijnlijk door bezoekers zullen worden bezocht.

5. Navigatie: Een webdesigner kan nu kijken naar de navigatie door doelgericht de belangrijkste informatie samen te stellen, waaronder de informatie van het bedrijf, de functies, de verschillende functionaliteiten van de verschillende secties en andere toepassingen die mogelijk via de website kunnen worden gebruikt.

6. Positionering: Een website ontwerper gaat nu verder en rangschikt de items volgens hun locatie op de website. Dit kan betekenen dat de structuur van de website wordt gewijzigd zonder dat de kerngegevens en de belangrijke informatie die de website bevat worden verstoord.

Lees meer:

Vegan shop

Duurzame speelgoed

Leave a Reply

Your email address will not be published.