Procesautomatisering

Proces automatisering

 

Bij procesautomatisering wordt stap voor stap gewerkt aan het stroomlijnen en automatiseren van hetzelfde proces. Om dit te bereiken worden computertechnologieën selectief toegepast. Er worden manuele en handmatige technieken gevolgd. Er worden voldoende gegevens verzameld van verschillende partijen en van verschillende onderdelen van het productieproces. Deze worden gebruikt om hetzelfde proces te automatiseren. 6507 computersystemen worden gekoppeld aan de operator om de gegevens decursief te analyseren volgens de normen van de bedrijfsprocedures (EPSON).

Het EPSON-procesmodel vereist dat er minimaal één oproep voor gegevens is, en dat die gegevens uit verschillende bronnen worden verkregen. De gegevens worden vervolgens opgeslagen in een EDI-systeem (Electronic Data Interchange) voor toekomstige analyse.

Het verzamelen van gegevens voor productiegebaseerde systemen kan gebeuren met muisklikken of het herhaaldelijk indrukken van knoppen. “Knoppen” kunnen worden gebruikt om rechtstreeks gegevens op te vragen uit voorraden, of uit media voor inventaris/voorraad. Verder kan software worden gebruikt om de status van voorraden en voorraden te rapporteren, en om veranderingen in de status van productieprocessen te melden.

Wijze van interactie

Operationele systemen verzamelen doorgaans oproepgegevens van bestuurders of andere systeemcomponenten om rapporten te genereren. Anderzijds roepen computersystemen gegevens in de vorm van gebeurtenissen en meldingen op naar het centrale systeem.

De meldingen kunnen de vorm hebben van: alarmen, statusindicaties, voortgangsalarmen, storingsalarmen, enzovoort. Wanneer er een storing in het systeem optreedt, moet het systeem informatie naar de centrale sturen om te kunnen beoordelen wat er fout is gegaan en hoe. Dit vereist ook dat het systeem operationeel robuust is.

De wijze van communicatie die in dergelijke systemen wordt gebruikt

Om gegevens op een zowel betrouwbare als herbruikbare manier te kunnen verzenden, is een gemeenschappelijke communicatiewijze vereist. Deze modus wordt gebruikt om te communiceren met het centrale kantoor en met die delen van het systeem die niet rechtstreeks met het centrale kantoor zijn verbonden. Deze modus is afhankelijk van het type netwerk dat door het systeem wordt gebruikt.

Transmissiemodus

Volgens de volgende regels moet een datatransmissiesysteem dat gebruik maakt van een modem om verbinding te maken met het netwerk van het centrale kantoor, dezelfde verbindingswijze gebruiken:

Paksnelheid: (Bij het verzenden van gegevens wordt de standaard transmissiesnelheid verkregen en verdeeld over de oude gegevens en de nieuwe gegevens. De pakketsnelheid bepaalt de hoeveelheid gegevens die per seconde kan worden verzonden.

Aspectratio: De aspectratio is het detail van de bit die wordt verzonden. Bijvoorbeeld, bij 10kbit/s wordt 80% van de bitsnelheid verzonden in 10kbit/s.

Adresseringsmodus:– Deze modus is om het even welk schema van netwerkadressering wordt gebruikt om het netwerk fysisch te scheiden. Multiplearlocks kunnen worden gebruikt om adressering te verschaffen die compatibel is met alle apparaten die op hetzelfde lokale net zijn aangesloten.

Duplexing mode:– Deze mode is de transmissie mode die vervuild is wanneer gegevens over een enkel netwerk worden verzonden. Dit kan 50/50 of 100/100 zijn. Hierbij worden gegevens van het ene apparaat naar het andere verzonden:

1. Gestapelde (2) modus: gegevens worden verzonden van een nummerpalet naar een eerste matrixapparaat.

2. Packet- of Frame Relay-modus: gegevens worden verzonden van een apparaat dat een reeks gegevens bevat naar een apparaat dat een reeks gegevens bevat. Het te ontvangen apparaat bevat correcte gegevens: een controlesomveld, een gegevensveld en een kopveld. Het header-veld bevat een checksum-adres waarnaar de gegevens moeten worden verzonden.

Hogescholen en universiteiten: (3)ruptive

Deze modus wordt gebruikt in gevallen waar de ruimte beperkt is, voornamelijk op openbare plaatsen. Waar de computer wordt gebruikt om een student te ontvangen, maar ook om informatie, dossiers of dergelijke te verzamelen.

Voordelen van deze modus:

1. Deze modus is kosteneffectief.

2. Deze modus helpt bij het onderling verbinden van LAN’s.

3. Deze modus wordt hoofdzakelijk gebruikt voor het delen van lokale netwerkverbindingen.

Nadelen van deze methode:

1. Deze modus maakt gebruik van bedrading, wat ingewikkeld is.

2. Deze modus is traag in vergelijking met andere transmissiewijzen.

Moderne mode

In de nieuwste modus worden gegevens verzonden met behulp van halfgeleiders zoals silicium fotonica, maar met gebruikmaking van moderne transmissietechnologieën zoals IEEE 802.3af. Het is nuttig in zowel local area network als wide area network connectiviteit. Het wordt veel gebruikt in mobiele computertoepassingen. Lokale netwerken omvatten honderden apparaten. Deze modus is nuttig wanneer het netwerk een kleiner gebied bestrijkt.

lees meer:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *